![]() |
Lavkarbo muffins. Foto: Grønn Matglede |
Jeg sverger ofte til frø og nøtter når jeg skal lage brød, knekkebrød eller rundstykker. Dette fordi det gir meg mer fiber og dermed holder meg mett lenge.
Så i dag deler jeg en muffinsoppskrift jeg har prøvd meg fram til. De er en god erstatter for vanlig brød og rundstykker. De er rett og slett "Muffins-rundstykker".
Eksperimentet endte særdeles bra: Disse er mettende, smaker godt og er enkle å lage.
Jeg blander alt i foodprosessoren, lar deigen stå og sette seg noen minutter og fordeler i muffinsformer med en is-scoop.
Her følger oppskrift og detaljert framgangsmåte:
Steking: 200 grader i 20 - 25 minutter.
Mettende velsmakende muffins
fra Grønn Matglede - 8 stk
3 egg
2 ss kokosmelk, (det tykke)
30 g hakkede valnøtter (ca 10 stk)
2 ss linfrø
2 ss sesamfrø
1 dl mandelmel
3 ss chiafrø
1,5 ss fiberhusk
1 klype salt
Bland egg og kokosmelk lett sammen i foodprosessoren. Bland alt det tørre sammen og ha det i foodprosessoren og bland sammen. La røres stå og svelle i 15 - 20 minutter. Fiberhusk, linfrø og chiafrø gjør at deigen fester seg bedre sammen.
Fordel i muffinsformer og stek på 200 grader i 20 - 25 minutter. Det blir ca 8 stk.
Tips:
Jeg maler frøene i en elektrisk kaffekvern som jeg bruker kun til frø. De blir da mer melaktige i konsistensen, og erstatter vanlig korn og mel på en fin måte.
For å kjenne om muffinsene er ferdigstekt, kan du banke på dem under (som om du banker på en dør). Er lyden hul, er de ferdige.
google80f384064f434a02.html