Jeg har begynt å male frøene til mel, og bruker en elektrisk kaffekvern som jeg bare bruker til dette. Jeg synes de er enklere å dele opp da, og liker bedre konsistensen, men dette er jo en smakssak.
Fiberhusk er med på å holde deigen sammen, og gjør at det løsner lettere fra bakepapiret. Det gir også masse fiber.
Denne oppskriften blir til to brett.
Ovnstemperatur 150 grader i ca 30 minutter, deretter tørking på 100 grader.
Frøknekkebrød med mandelmel
fra Grønn matglede
2 dl sesamfrø
2 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
2 dl mandelmel
1/2 - 1 ts salt
2 ss fiberhusk
6 dl vann
Bland det tørre godt sammen og tilsett vannet. Fordel på to stekebrett med bakepapir. Dette er lettest ved hjelp av en slikkepott. Rut opp knekkebrødene i ønsket størrelse. Stek midt i ovnen på 150 grader varmluft i ca 30 minutter. Luft gjerne ut litt damp underveis. Snu knekkebrødene og tørk dem videre på 100 grader med øvnsdøra på gløtt.
Tips:
Hvis du ikke har mandelmel, går det fint å bruke finmalte mandler også. Det hender at jeg gjør det.