Disse havrekjeksene har mye
godt i seg. De er rett og slett som konfektbiter. Jeg har valgt vekk hvetemel
og sukker, og erstattet dette med mandelmel og sukrin/sukrin gold i stedet. I
tillegg har de mye fiber fra havregryn, chiafrø og fiberhusk.
Til ca 15 store havrekjeks trenger du
2 egg
130 g smør
1 dl vann
2,5 dl mandelmel
3 dl havregryn, gjerne store
1 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt
1/2 dl sukrin/sukrin gold eller fibersirup
10 tørkede aprikoser (hakket)
2 dl kokosmasse
50 g mørk sjokolade (hakket)
1 ss chiafrø
1 ss fiberhusk
Note: chiafrø og fiberhusk er ikke nødvendig for at resultatet skal bli bra, men det gjør deigen mer fast, og tilfører denne godsaken nyttig fibre. Vaniljeekstrakt kan byttes ut med vaniljesukker.
Slik gjør du:
Smelt smøret forsiktig og tilsett vannet. Visp deretter inn eggene, og tilsett vaniljeekstrakt. Ha deretter i det tørre, inklusiv sjokolade og aprikos og la deigen stå og sette seg minst 15 min. Bruk en spiseskje og form kjeksen på stekeplaten (husk bakepapir). Stek på 180 grader i ca 20 minutter.
Flott gaveide, enten du legger dem i et glass med lokk eller en selofanpose. Velbekomme!
Til ca 15 store havrekjeks trenger du
2 egg
130 g smør
1 dl vann
2,5 dl mandelmel
3 dl havregryn, gjerne store
1 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt
1/2 dl sukrin/sukrin gold eller fibersirup
10 tørkede aprikoser (hakket)
2 dl kokosmasse
50 g mørk sjokolade (hakket)
1 ss chiafrø
1 ss fiberhusk
Note: chiafrø og fiberhusk er ikke nødvendig for at resultatet skal bli bra, men det gjør deigen mer fast, og tilfører denne godsaken nyttig fibre. Vaniljeekstrakt kan byttes ut med vaniljesukker.
Slik gjør du:
Smelt smøret forsiktig og tilsett vannet. Visp deretter inn eggene, og tilsett vaniljeekstrakt. Ha deretter i det tørre, inklusiv sjokolade og aprikos og la deigen stå og sette seg minst 15 min. Bruk en spiseskje og form kjeksen på stekeplaten (husk bakepapir). Stek på 180 grader i ca 20 minutter.
Flott gaveide, enten du legger dem i et glass med lokk eller en selofanpose. Velbekomme!