søndag

Skvallerkålpesto oppskrift





Så er de her igjen, de første spirene. Noen hjertelig velkommen, andre ikke fullt så mye, som skvallerkålen. Den er omtrent umulig å bli kvitt, en liten bit av en rot er nok til at den starter opp igjen.
Men...If you can't beat them, eat them.
Eller: Bli venn med dine fiender...
Dermed foreslår jeg skvallerkålpesto.

Det smaker fantastisk godt. Det er også ganske fascinerende å ta et så forhatt ugress og gjøre om til noe så smakfullt.

Sørg for å plukke skvallerkålen der den ikke er utsatt for forurensning. Unngå veikanter for eksempel. Plukk unge friske blader og skyll dem godt. Til en porsjon pesto trenger du et par gode never med blader, eller 100 gram for å være mer presis. Du kan plukke skvallerkål gjennom hele sesongen. Plukk de unge, blanke bladene.

Oppskrift:

1 - 2 dl olivenolje
100 g vasket og hakket skvallerkål
30 g hakkede mandler (kan byttes med mandelmel)
2 ss mandelmel (kan byttes med hakkede mandler)
30 g revet parmesan
noen dråper sitron
en klype salt

Hakk først opp bladene. Kjør i blender med noe av oljen i bunnen, deretter de andre ingrediensene. Tilsett mer olje etterhvert. Du trenger nok å skrape pestoen ned langs kanten på blenderen et par ganger for at alt skal blande seg godt.

Spises aller helst fersk, men holder i kjøleskapet noen dager.