fredag

Sei wannabe bacalao


Fisk sammen med tomat, er en velkjent og god kombinasjon. For å få fram en ekstra god smak, er det både hvitløk, parmesan og sorte oliven i denne retten. Den er rask å lage i hverdagen, rimelig og velsmakende.

Har du kokte poteter til overs fra dagen før, er de ypperlig å bruke i denne retten. Også rester av ost kan du bruke opp. Aller best blir det med et lett strø av parmesan.

Dette trenger du:



Sei wannabe bacalao
fra Grønn Matglede

En pakke sei, 400 gram (godt tint hvis frossen)
3 -4 kokte poteter
1 stor løk
3 fedd hvitløk
1/2 rød paprika
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpure
15 sorte oliven
3 ss smør
salt og pepper
litt chili
(for eksempel 1/2 ts chilipaste)
Saften av 1/2 sitron
2 ss parmesan

Slik gjør du:

Om du ikke har ferdige kokte poteter, start med å koke 3 - 4 poteter.
Del dem så i skiver, og legg dem i bunnen av et ildfast fat. Fordel 3 ss smør over potetene. Del løk, hvitløk og paprika i mindre biter, og fordel over potetene, sammen med sorte oliven.

Fisken deles i mindre biter og fordeles i formen. Strø over salt og pepper.
Bland hermetiske tomater, tomatpure og chili og fordel over i formen. Skvis over sitronsaft og rasp over et lett dryss av parmesan.

Stek på 180 grader, gjerne varmluft til fisken er gjennomstekt, ca 20 - 30 minutter.
Serveres med en grønn salat.
Del seien i mindre biter og legg over i fatet


Fordel tomatsausen og strø over parmesan