torsdag

Hvordan lage myse

Ved å sile naturell yoghurt eller kefir, får du myse


Når du skal fermentere, eller melkesyregjære, er det fint å ha hjelp av myse. Det setter i gang prosessen på en mer kontrollert måte, og kan derfor være fint å bruke spesielt i starten.

Myse kan du enkelt lage i ditt eget kjøkken, ved å sile naturell yoghurt eller kefir gjennom et klede. Den tynne væsken som renner igjennom er myse. Det tykke som blir liggende igjen, er ferskost som du kan smakssette med urter, frukt eller bær til et nydelig pålegg.

Ferskost kan for eksempel blandes med ananas, bringebær, gressløk eller dill. Mulighetene er mange.

Selve mysen har en litt syrlig smak, og kan drikkes som den er. Den kan også brukes i smoothie, blandes med råsaft eller altså starte fermenteringsprosessen. Jeg bruker den når jeg fermenterer gulrot med kålrot og ingefær og til fermentert hummus.

Når du siler kefir gjennom et klede, får du myse og ferskost.