søndag

Malt kjøtt i karrisaus


Denne gryteretten har fulgt meg i noen år nå, og var den første gryteretten jeg lærte å lage fra bunnen. Den er lett å variere nettopp fordi den egner seg godt til å bruke opp rester. I tillegg er den rask å lage, og er derfor en favoritt til hverdags.

Grunnoppskriften til denne gryta er:

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 løk (gjerne rødløk)
1/2 eple (gjerne syrlig)
4 dl kraft eller buljongterning og vann
1/2 dl fløte
2 -3 ts karri
1/2 ts timian
salt og pepper
Purre til pynt


I tillegg til denne grunnoppskriften, tar jeg det jeg har, for eksempel, erter, rosenkål i biter, finhakket grønnkål, kikerter eller brune bønner, aspargesbønner, mais. Med andre ord, det er mye du kan supplere denne retten med.

Slik gjør du:



Brun kjøttdeigen og tilsett løken så den blir litt blank. Skrell eplet og del det i små terninger. Tilsett karri, timian og kraft, eller buljong og vann. La det putre til eplebitene og løken er myke. Tilsett fløten og la det småkoke videre noen minutter. Tilsett det du har av ekstra grønnsaker og bønner, og la det bli gjennomvarmt. Topp med purre og server med fullkorns-ris og gjerne en salat.