torsdag

Salat med spirer, tomat og basilikum



Nå som jeg har et forråd av spirer i kjøleskapet, er jeg klar for å lage noen gode salater.

Fargerik mat gjør godt for både øynene og ganen, og tomat og basilikum kler hverandre godt, både fargemessig og smaksmessig. I denne salaten har de fått følge av ruccola, spirer og kalamata-oliven.

Med en syrlig-søt dressing får du fram smakene enda mer, og den er enkel å bygge ut hvis du vil gjøre den til et helt lite måltid, til en lunsj for eksempel

Du kan tilsette scampi, kylling, fetaost eller egg.

En god vinaigrette hører med

Oppskrift vinaigrette



Saften av en halv sitron,
1 dl olivenolje,
1 liten ts dijon sennep,
salt, pepper og
en klype sukrin eller sukker,
Smake deg fram til hvordan du liker den, og hvor syrlig/søt du vil ha den.

Du kan høyne denne dressingen ytterligere ved å tilsette masse dill.