torsdag

Konfekt med dadler og valnøtter

Konfekt med dadler og valnøtter. Foto: Grønn Matglede


Dadler og valnøtter, selve essensen av julesmaker. Sammen er de en smaksbombe, men trukket med sjokolade, er de et perfekt trekløver av et julegodteri!

Ja, unnskyld at jeg jeg tar litt av her, men dette var godt! Enkelt var det også.

Oppskriften har du her:



Konfekt med dadler og valnøtter

2.5 dl dadler uten sten
2.5 dl valnøtter
100 g mørk sjokolade (en plate 70%)

Hakk opp dadlene i mindre biter og bløtlegg dem i noen timer eller over natten.
Sil så av vannet og kjør dem i en blender. Blenderen til stavmikseren fungerte ganske bra. Skrap ned et par ganger. Det gjør ikke noe om det er noen biter igjen.

Hakk opp valnøttene. Gjerne i blenderen de også.
Bland valnøtter og dadler og sett kaldt så pastaen setter seg og blir lettere å trille til kuler.

Smelt sjokoladen i vannbad eller i en stålbolle i stekeovnen på ca 70 grader.

Form daddel/valnøttpastaen til små kuler og dypp i den litt avkjølte sjokoladen, ved hjelp av for eksempel to gafler.

Legg på bakepapir og still dem kaldt så sjokoladen stivner.

Disse blir ikke gamle....